Hoe werkt lasergraveren van glas?

Het lasergraveren van glas en kristal is een techniek welke recent ontwikkeld is. In plaats van het graveren van het oppervlak, vindt het graveren inwendig plaats. Feitelijk zorgt de laser ervoor dat de water- en zuurstofmoleculen in het amorfe glas tijdelijk expanderen. Deze expansie zorgt voor microscopische breuk wat wij herkennen als gravering of pixel.

De verzameling van pixels zorgt uiteindelijk voor de afbeelding. De mogelijkheden van lasergraveren zijn bijna oneindig. Zowel voor kleine als voor grote objecten.

Heeft u dus ideeën of speciale wensen, dan horen wij dat graag!

Aandachtspunten bij lasergraveren van glas.

Voordat Ledglas kan worden geproduceerd, zijn er een aantal zaken waar over nagedacht dient te worden. Zaken zoals de afbeelding, het soort glas, de afmetingen, de manier van installeren, de manier van verlichten , het verschepen en het installeren.

 

Afbeelding:

Globaal gezien kan bij blokken, kubussen en awards gekozen worden uit zowel 2D, 3D en 2,5D afbeeldingen. Voor panelen geldt in de regel dat alleen 2D afbeeldingen mogelijk zijn. Wel geldt bij panelen dat we door middel van een juiste point-cloud omzetting diepte kunnen realiseren in de afbeelding.

 

Soort glas:

Globaal gezien hebben we gelaagd-glas, gehard-glas en enkel-glas. Afhankelijk van de toepassing en eventueel geldende normen dient een type glas gekozen te worden. Enkel-glas en gelaagd-glas lenen zich uitstekend voor lasergraveren. Gehard-glas daarentegen heeft zijn beperkingen wanneer men wil lasergraveren. Veelal wordt daarom gekozen voor gelaagd-glas in plaats van gehard-glas.

Afmetingen:

Naast het soort glas dienen verder de gewenste afmetingen bepaald te worden. Onze equipment is uitgerust om afbeeldingen van maximaal 2.00m x 1.40m te kunnen lasergraveren. Standaard houden we daarom een maximale paneelafmeting aan van 2.00m x 1.40m.  Grotere afmetingen zijn mogelijk onder voorbehoud.

Installeren:

Voor het plaatsen en installeren van zowel de blokken, monumenten, awards als panelen bestaan verschillende oplossingen. Denk hierbij aan klemmen, houders, omlijstingen, standaards, pendels en profielen. Verschillende oplossingen hebben wij standaard in voorraad. Verder hebben wij de beschikking over een machinepark en materiaal om custom-made oplossingen te produceren.

Verlichting:

Veelal leveren wij de blokken en panelen inclusief LED-verlichting. Indien gewenst zelfs waterdicht en in iedere kleur. Wanneer men kiest voor RGB (multicolor) kunnen wij tevens voorzien in bijvoorbeeld DMX aansturing zodat ons Ledglas eenvoudig kan worden aangestuurd.

Verscheping:

Glas is kwetsbaar. Vandaar dat zorgvuldige verpakking en verscheping noodzakelijk is. Wij hebben de kennis en ervaring om glas op de juiste manier te verpakken, te laden en te transporteren. Zowel als pakket, op bok als in container.

 

 

Neem contact op

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Sending

©2019 Reclameglas.com 

Log in with your credentials

Forgot your details?